Kunstroute Maarn
Nicole van der Schaaf
kunstenvliegwerk@caiway.nl
0343 410626
kunstenvliegwerk.info
Park Stamerhoef 14. Via Bergweg omhoog rijden de Maarnse Berg op. Na 900 meter linksaf bij Stamerhoef.
3951 LD
Maarn

Nicole van der Schaaf

Kunst+Vliegwerk bestaat dit jaar 40 jaar! En dat vieren we natuurlijk met vogels in de kunst! Voor deze editie van de Kunstroute nodigden we verschillende kunstenaars uit een werk op ons atelier te plaatsen waarin vogels en hergebruik van materialen een hoofdrol spelen. Meesterstoffeerder Charlotte Thoolen stoffeerde hiervoor een prachtige oude stoel met een zelfontworpen vogeldessin. Erik von der Walde laat broches zien, gemaakt van restanten van bijzondere houtsoorten en Henk van der Vorst toont een knap gevouwen papier-object.
Wilde, inheemse vogels zijn de leidraad binnen het werk van Nicole van der Schaaf. In de vorm van boekdrukprenten drukte zij inmiddels portretten van ruim veertig verschillende wilde, inheemse vogelsoorten. Speciaal voor het jubileum van Kunst+Vliegwerk maakte zij enkele installaties in acrylaat: portretten van een Reiger, een Oehoe, een Strandloper en de installatie ‘Alle eendjes vliegen over water’.
Nicole van der Schaaf is beeldend kunstenaar en kunsthistoricus. Zij is tevens oprichter van Kunst+Vliegwerk, maakt en ontwerpt kunst en schrijft over beeldende kunst en cultuur voor diverse media. Tijdens de open atelierdagen kunt u bekijken hoe een boekdrukprent op de oude, gerestaureerde persen gemaakt wordt en wat er nodig is om een beeld te hakken of te snijden.
U bent van harte welkom om het werk te komen bekijken en te kopen! Een deel van de opbrengst van deze open dagen gaat naar de opvang van dieren in en uit Oekraïne. Ook staat er een bus voor uw donatie aan dit doel met als opschrift: Donatie voor de vrienden van Kaza.

 

 

Scroll naar boven