Kunstroute Maarn
Jehuda de Jong
info@jehuda.nl
06 54677303
Van Galenlaan 38
3941 VD
Doorn

Jehuda de Jong

Welkom om in mijn atelier te komen kijken of misschien, als dit project af is, ook in de beeldentuin. Wat u precies gaat zien is nog een verrassing.

Afgelopen jaar heb ik aan verschillende projecten gewerkt.
Een daarvan is de rond reizende tentoonstelling ‘Drie generaties Joden in Nederland’. De tentoonstelling is in het kader van 75 jaar vrijheid gemaakt. Sinds september 2020 is deze expositie op verschillende plaatsen in Nederland te zien.

Tijdens de eerste lockdown heb ik iedere week een kleine vijfenveertig kinderen, uit vijfentwintig verschillende gezinnen, op de Utrechtse Heuvelrug gefotografeerd en een quote voor die week gevraagd. Ik fotografeerde hen veilig achter glas. De Kaap plaatste toen iedere week tien foto’s uit deze serie.

Daarnaast ben ik gestart met het aanleggen van een beeldentuin met als uitgangspunt de 17 Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen). Deze doelen zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Door er als kunstenaar op te reageren met beeldend werk hoop ik deze goals onder de aandacht te brengen en anderen aan te sporen er op hun manier weer op te reageren.

Leuk je te gaan ontmoeten!

Scroll naar top