Kunstroute Maarn
Rens Meijkamp
rens.meijkamp@planet.nl
dansdoorhetleven.nl
van Beuningenlaan 52
Maarsbergen

Rens Meijkamp

Ik geef samen met Mariska van Veenen een expositie van schilderwerk aan de Van Beuningenlaan 52 te Maarsbergen.


Titel: Faces of Love and Loss (Rens Meijkamp en Mariska van Veenen )

‘Ik durf niet te zeggen,
dat ik van je houd
Bang dat je weggaat
Ach, bang ben ik toch wel
en weg ga je ook, ooit,
Dus laat me zeggen
tussen nu en ooit
dat ik van je houd.’

In zowel hun schilderijen als hun werk als professioneel begeleider van mensen zijn liefde en verlies thema’s waar Rens Meijkamp en Mariska van Veenen zich thuis bij voelen.
Allebei hebben ze in hun vrije tijd een liefde voor kunst en zelf schilderen. In hun mensenwerk is voor hen allebei het ‘tevoorschijn komen’ met wat er in je diepste leeft, essentieel. Bij de Kunst Route willen we dat met schilderwerk tot uitdrukking brengen. Het is onze eerste gezamenlijke expositie.
Rens Meijkamp (1967) : Ik ben van oorsprong een gepromoveerd ingenieur (TU Delft). Nu ben ik begeleider van mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik werk lichaamsgericht op het vlak van Liefde, Lijf en Leven.
Een schilderij ontstaat in de dialoog met de waarneming, net zoals een sessie ontstaat in het contact met de client. Eigenlijk is schilderen als dansen. En op een gegeven moment stop je. Dat is wat je dan ziet.

Mariska van Veenen (1972): Ik ben van oorsprong docent drama. Nu theatermaker bij de Kunst van het Rouwen en begeleid ik mensen op gebied van liefde en rouw.