Kunstroute Maarn
Sabine van der Velpen
info@sabinesatelier.nl
06 4776 0001
www.sabinesatelier.nl
De Hoogt 2 – 4
3951KB
Maarn

Sabine van der Velpen

In 2018 deed ik voor de eerste keer mee aan de Kunstroute en mocht ik samen met een aantal bevriende andere kunstenaressen exposeren op De Hoogt. Dat was een bijzondere ervaring omdat het de eerste keer was dat ik exposeerde maar ook omdat alle bezoekers zo geïnteresseerd waren in het ‘verhaal achter de sieraden’.
De basis voor het verhaal begint bij mij zelf en de kern daarvan is dat creativiteit als een rode draad door mijn leven loopt.
Ik werk met liefde en passie met mijn handen, of dat nu met edelmetaal is of met stof of met leer. Steeds weer ervaar ik de bijzonderheid van het moment waarop ik het in mijn handen neem en op basis van de intuïtie van dat moment het creatieve proces in mij tot ontwikkeling komt. Wat ik werkende weg wel altijd merk is dat er een verhaal schuilt in het creatieve proces en dat herinneringen, sferen, fantasieën of de herkomst van het materiaal daarbij centraal staan. Dit maakt mijn sieraden oorspronkelijk en uniek. Elk sieraad geef ik uiteindelijk een naam. Deze vertelt het verhaal van het sieraad.

Ik weet dus nooit vooraf zeker wat het eindresultaat is; de weg vind ik boeiender dan het bereiken van het doel zelf. Draagbaarheid van de sieraden staat voorop maar is voor mij niet leidend.
De combinatie van een eigen gemaakt sieraad passend bij mijn zelfontworpen kleding geeft tenslotte een extra dimensie aan mijn passie.

NB: vorig jaar is een filmpje gemaakt en door hier te klikken is deze te zien.

 

Scroll naar top