Kunstroute Maarn
Willem Boronski
info@willemboronski.com
06 27332855
https://willemboronski.com
Driebergsestraatweg 30
3941ZX
Doorn

Willem Boronski

Willem Boronski is al meer dan 30 jaar kunstenaar. Als autodidact maakt hij op zijn atelier in Doorn uiteenlopend werk. In de loop der jaren heeft hij zich verschillende technieken en kunstvormen eigengemaakt. Van schilderijen tot etsen. Van monoprints tot digitale kunst. Van stillevens tot volledige abstractie. Van een vooraf bedacht onderwerp tot tabula rasa.

Actueel blijven, is voor Boronski een belangrijk uitgangspunt. Niet alleen in de technieken die hij gebruikt, maar ook in de onderwerpen die hij afbeeldt. Zijn onderwerpen getuigen vaak van een grote maatschappelijke betrokkenheid. Het zijn thema’s die hem raken, inspireren en motiveren.

Voor Boronski bleek het weergeven van de alledaagse realiteit niet fascinerend genoeg. In zijn werk zoekt hij naar een nieuwe werkelijkheid. Het opdoen van nieuwe inzichten en het uitproberen van nieuwe technieken, materialen, kleurstellingen en vormen zijn voor hem een groot avontuur. Hij ervaart dit als een fascinerende weg waarop je vele vragen tegenkomt. De antwoorden op deze vragen worden zichtbaar in zijn werk. Dit pad doorlopen we als mens onbewust vaak ook. Willem Boronski nodigt u dan ook uit om bij het zien van zijn kunst een eigen werkelijkheid te creëren.

Scroll naar top